Sari la conținut

"Otrava" care pastreaza carnea mereu proaspata si multe alte substante chimice pe care le asimilam zilnic fara sa constientizam ne aduc mai aproape cu un pas de cancer! Este acuzatia dura a medicilor! Iata care este si cum ne afecteaza aditivul ascuns in cele mai gustoase si proaspete alimente!

"Otrava" care pastreaza carnea mereu proaspata si multe alte substante chimice pe care le asimilam zilnic fara sa constientizam ne aduc mai aproape cu un pas de cancer! Este acuzatia dura a medicilor! Iata care este si cum ne afecteaza aditivul ascuns in cele mai gustoase si proaspete alimente!

Medici sustin ca procesatorii, in goana lor dupa profit, au inclus aditivi periculosi pana si in carnea proaspata. Este vorba despre unul dintre cele mai periculoase E-uri: nitritul de sodiu, considerat cancerigen si interzis in multe state din Europa.

Nu mai e deloc un secret ca punem in farfurie, aproape exclusiv, mancare plina cu aditivi si conservanti periculosi. De departe insa, cel mai folosit dintre ei este nitritul de sodiu sau E 250, care se regaseste pe eticheta majoritatii produselor procesate si nu numai. Celebrul E250, interzis in Norvegia, Suedia, Canada si Germania, este LEGAL la noi in tara.

“In toate produsele pe baza de carne, gasim nitrit de sodiu, care este conservantul cel mai folosit in industria alimentara cu toate ca se cunosc efectele, sa spunem negative, asupra organismului uman. (…) Carnati, babic, salam, sunca … toate contin nitrit de sodiu. Si in sortimentele destinate copiilor se gaseste nitrit de sodiu”, spune chimistul Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Nitritul de sodiu, E 250, interzis in unele tari din Europa, se gaseste, in tara noastra, in orice aliment procesat, dar si in carnea macra, folosit de producatori pentru a o conserva si pentru a o mentine proaspata. In timp ce producatorii se apara si spun ca totul e legal, medicii spun ca acest condiment cauzeaza cancerul!



“Un consumator care doreste un prod nesarat si fara nitrit … ii urez succes, carne fiarta poate, ca altfel nu se poate conserva (…) Nitritul ca si multe alte substante in cantitate mare poate deveni toxic, asa cum si apa, consumata in cantitate foarte mare, devine toxica si … murim”, spune Sorin Minea, presedintele Patronatului Romalimenta

Ceva nu a mers deloc bine in evolutia alimentatiei noastre din moment ce substantele chimice au luat locul ingredientelor de buna calitate, si asa ajungem sa mancam mixturi de aditivi care imita perfect gustul pe care il cautam. Si de cate ori nu ne-am intrebat cum este posibil ca un produs sa isi pastreze aceeasi savoare si gust dupa luni, chiar ani de stat pe raftul magazinelor?!

“De fapt sunt resturi ale industriei alimentare, care se ambaleaza frumos, se eticheteaza, se vand la preturi mari”, spune chimistul Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.





 

viewscnt